Bir An Önce Diş Hekiminize Gitmeniz Gerektiğini Gösteren Durumlar

Bir An Önce Diş Hekiminize Gitmeniz Gerektiğini Gösteren Durumlar

Sağlıklı ve bakımlı dişlere sahip olmak için yılda en az iki defa diş hekimini ziyaret etmek gerekir. Ayrıca dişlerinizin durumuna göre diş hekimi ziyaretlerinizi arttırabilirsiniz. Çürük oluşumuna meyilli dişlere sahipseniz her dört ayda bir defa diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekir. Eğer ki diş hekimini ziyaret edecek durumda değilseniz evde diş tedavisi hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Diş hekiminize gitmeniz gerektiğini gösteren uyarıları fark etmezseniz küçük bir sorun, büyük sonuçlara sebep olabilir. Erken teşhisle tedavi edilebilecek bir diş problemi tedavi edilmezse diş çürümesine ve hatta diş kayıplarına neden olabilir. İşte bir an önce diş hekimine gitmenizi gösteren sebepler;

Diş Ağrısı

İhmal edilmemesi gereken diş problemlerinden biri de, diş ağrısıdır. Dişlerinizin ağrımasına neden olabilen pek çok faktör vardır. Apse, diş sıkma ya da gıcırdatma, diş kırıkları, çürük bu nedenlerden bazılarıdır. Diş ağrısına neden olan faktörün belirlenmesi için diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekir. Diş hekiminiz gerekli araştırma ve incelemeleri yaparak diş ağrısına neden olan problemi belirler ve koruyucu diş hekimliği tedavilerinden birini uygulayarak ağrıdan kurtulmanıza yardımcı olur.

Aşınmış Dişler

Diş aşınmasına neden olan faktörlerin başında diş sıkma ve gıcırdatma gelmektedir. Diş sıkma ve gıcırdatma da strese ve kaygıya bağlı olarak meydana gelir. Dişlerini sıkan kişiler, çoğu zaman bunun farkında değildir. Diş sıkmak ya da gıcırdatmak sadece dişlerin aşınmasına neden olmaz, aynı zamanda çene ve baş ağrılarının oluşmasına da zemin hazırlar. Sıkma ve gıcırdatmanın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için diş hekimleri gece plağı kullanımını önermektedir. Aşınma miktarına bağlı olarak uygulanacak en uygun tedaviyi diş hekiminiz belirleyecektir.

Diş Etlerinin Kanaması

Vücudun herhangi bir yerinde oluşan kanama, bir şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesidir. Aynı şekilde diş etlerinde oluşan kanama da normal bir durum değildir. Diş fırçaladıktan ya da diş ipi kullandıktan sonra diş etlerinde oluşan kanama, diş eti hastalıklarının belirtisi olabilir. Bunun dışında diş etlerinin hassas olmasıyla ya da herhangi başka bir diş problemiyle ilgili olabilir. Diş etlerinin neden kanadığını öğrenmek için diş hekiminizden randevu almanız gerekir.

Yara ve Şişlik

Ağızda oluşan aftlar genellikle bir iki hafta içerisinden kendiliğinden iyileşir. Ancak özellikle iç yanakta, dilde ve bademciklerde beyaz yara şeklinde oluşan mantar enfeksiyonlarının tedavi edilmesi gerekmektedir. Özellikle diyabet rahatsızlığı olan kişilerde beyaz yaralara sıklıkla rastlanır. Geçmeyen aftlar ve mantar enfeksiyonları için mutlaka diş hekiminize görünmeniz gerekir.

Sıcak ve Soğuk Besinlere Karşı Yüksek Hassasiyet

Diş hekiminize gitmeniz gerektiğini gösteren sebeplerden biri de, sıcak ya da soğuk besinlere karşı yaşadığınız hassasiyet hissidir. Bu durumu ertelemeyerek bir an önce randevunuzu oluşturmanız gerekir. Soğuk ve sıcak besinlere karşı yaşanan hassasiyetin nedeni, çoğu zaman diş minesinin aşınması olabilir. Oluşum nedenine bağlı olarak diş hekiminiz en uygun tedavi yöntemini uygulayacaktır.

Ağız Kuruluğu

Olması gereken daha kuru bir ağız, bir hastalığın belirtisi olabilir. Bir an önce diş hekiminize başvurarak ağız kuruluğuna neden olan durumun tespit edilmesini sağlayabilirsiniz. Neden olan faktörün belirlenmesinin ardından dişlerin korunmasına ve nemin geri kazandırılmasına dair gerekli tedavi uygulanabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Glutatyon Hakkında Bilgi Alabilirsiniz

Copyright 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Glutatyon

Hemen Ara Bilgi Al
İmplant İçin
Hizmetler İçin
× WhatsApp İletişim