Glutatyon

Glutatyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Glutatyon ne olduğu ve vücudumuz için neden önemli olduğunu insanlar bilmemektedir. Glutatyon molekülü, hücredeki enerji santralleri olan mitokondrilerin sağlıklı çalışmasını sağlar. Glutatyon molekülü, işlevlerini tam olarak yerine getiremeyen mitokondrinin kanserleşme sürecinde de oldukça önemli bir yere sahiptir. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak, sağlıklı kalmak ve daha fit olmak istiyorsanız glutatyon molekülünün ne kadar önemli olduğunu bilmeli ve buna göre davranmalısınız. Bu konu hakkında pek çok araştırma da yapılmıştır. Ve bu araştırmalar, glutatyon seviyesi yüksek olan kişilerde kas hasarının minimum seviyede olduğunu ve kas hasarının çok daha kısa sürede iyileştiğini gösteriyor. Ayrıca bu kişilerde metabolizmalarının yağ üretmekten çok kasları güçlendirmek için çalıştığı da gözlemlenmiştir.

Glutatyon Eksikliği

Glutatyon, vücudun doğal olarak ürettiği bir moleküldür. Ama tabi ki bazı durumlarda glutatyon eksikliği de söz konusu olabilir. Vücudun doğal olarak glutatyon ürettiğini yazının başında belirtmiştik. Peki glutatyon eksikliği ne zaman ortaya çıkıyor? İnsanlar yaşlandıkça vücutlarının glutatyon üretimi de azalır. Bu nedenle, insanların yaşlandıkça vücutlarında oluşan hasarların iyileşmesi daha uzun sürer. Ayrıca vücuttaki toksinler de glutatyon üretiminde azalmaya neden olur. Glutatyon azaldığında, vücut kendini serbest radikallere karşı koruyamaz hale gelir. Bu da vücuda zarar veren bir durumdur.

ehliyet icin saglik raporu

Glutatyon Eksikliği Neden Olur?

Vücudumuzdaki glutatyon seviyelerindeki eksiklikler vücudumuza zarar verir. Bu nedenle insanlar bu eksikliklerin neden oluştuğunu merak etmektedirler. Ve insanlar bu soruna bir çözüm bulmak isterler. Glutatyon eksikliğine neden olan faktörleri iç ve dış faktörler olarak ikiye ayırmak daha doğru olacaktır. Önce iç faktörlerden bahsedelim.

Glutatyon eksikliğine neden olan iç faktörler, vücudumuzun içsel olarak maruz kaldığı negatif etkenler ile ilgilidir. Vücudumuzun DNA onarımı ve benzeri durumlar için glutatyona ihtiyacı vardır ve bu durumlarda glutatyon eksikliği oluşabilir. Çünkü bu gereksinim ile vücudumuzun bu moleküle olan ihtiyacı artmıştır. Ayrıca vücudumuzun maruz kaldığı zararlı toksinler de glutatyon eksikliğine neden olabilir. Bu zararlı maddelerin başlıcaları, asetaminofen, çözücüler, yakıtlar ve ağır metallerdir.

Dış etkenler, insanların günlük hayatta maruz kaldıkları olumsuz dış etkenlerdir. Örneğin aşırı egzersiz kaslara zarar verdiği için vücudun glutatyon ihtiyacı artar. Sonuç olarak glutatyon tüketimi de artar. Yetersiz beslenme de kesinlikle glutatyon eksikliğinin önemli bir nedenidir. Bunun dışında anksiyete, depresyon ve panik atak gibi psikolojik sorunlar da glutatyon üretimini azaltarak eksikliğe neden olabilir.

Glutatyon Düzeylerini Arttıran Besinler ve Destekler

Glutatyon eksikliği olan kişiler, bu eksikliği gidermek için hangi besinleri ve destekleri tüketmeleri gerektiğini merak ederler. Öncelikle glutatyon üretiminin karaciğerde gerçekleştiğini söylemekte fayda var. Karaciğerde glutatyon üretimini artırmak için tüketebileceğiniz besinler kükürt açısından zengin besinler olmalıdır. Bu besinlere örnek vermek gerekirse sarımsak, soğan, brokoli, su teresi, karnabahar, brüksel lahanası, şalgam ve radika oldukça uygun örnekler olacaktır.

Glutatyon Açısından Zengin Besinler mg / 100g

Gelin şimdi de glutatyon açısından zengin besinleri sizlerle paylaşalım. Bu besinlerdeki glutatyon düzeyini 100 gram olarak sizlerle paylaşacağız. 100 gram greyfurtta 7,9 gram glutatyon vardır. Greyfurt ile aynı miktarda glutatyon içeren bir diğer besin ise havuçtur. Kavun ve domates de aynı miktarda, yani 9 gram glutatyon içerir. Brokoli, kavun ve domatesten biraz daha fazla glutatyon içermektedir, yani 9,1 gram. 100 gram bamyada 11,3 gram glutatyon vardır. Ispanak ise bamyaya çok yakın 11,4 gram glutatyon içerir. Avokado, glutatyon içeriği en yüksek besinlerden biridir. 100 gram avokadoda 27,7 oranında glutatyon vardır. En fazla glutatyon içerdiği bilinen gıda kuşkonmazdır. Kuşkonmazın 28,3 gram glutatyon içerdiği bilinmektedir.

Glutatyon Terapisi Nasıl Uygulanır?

Glutatyon terapisi yaklaşık 10 seans sürer. Ancak isteğe bağlı olarak bir veya birden fazla seans yapılması da mümkündür. Glutatyon terapisi serum yoluyla yapılır. Çünkü glutatyon molekülünün vücuda alınmasını ve aktif olarak kullanılmasını sağlamanın en iyi yolu glutatyonun damar yoluyla vücuda aktarılmasıdır. Uygulama oldukça ağrısızdır ve 10-15 dakika gibi kısa bir sürede sonlanır.

Hızlı İletişim Formu

Sağlık durumlarınızla ilgili doktorlarımıza ve uzmanlarımıza danışmak ve randevu almak için aşağıdaki formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/hizli-iletisim-formu.jpg

    Glutatyon Terapisinin Seansları ve Seans Sıklıkları Nasıldır?

    Glutatyon terapisinin seans aralıkları da insanlar tarafından merak edilmektedir. Çünkü kişiler hayatlarını bu terapi seanslarına göre planlamak isteyebilirler. Bir glutatyon terapisi yaklaşık 15 dakika sürer. Ve bu terapinin seansları haftada bir kez olacak şekilde düzenlenir. Ancak isteğe bağlı olarak 10 günlük periyotlarla da uygulanabilir. Fakat yine de 7 günde bir uygulamak en iyisidir. Çünkü bu yolun çok daha faydalı olduğu bilinmektedir.

    Glutatyon Miktarı Nasıl Arttırılır?

    Vücuttaki glutatyon oranını artırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Öncelikle beslenmenize dikkat edebilirsiniz. Yukarıda saydığımız glutatyon yönünden zengin gıdaları tüketmek vücudunuzdaki glutatyon oranını artırmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca glutatyon tedavisi ile vücudunuzdaki glutatyon oranını arttırmanız da mümkündür. Hangi yolu seçeceğiniz tamamen size kalmıştır. Ancak glutatyon açısından zengin gıdaları tüketmek için vücudunuzda bir problem oluşmasını beklemeyin. Çünkü yüksek oranda glutatyon içeren besinler tüketmek sizin için çok faydalı olacaktır.

    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/06/ehliyet-saglik-raporu.png

    Glutatyon Takviyesi Almak Faydalı mıdır?

    Vücudunuzun glutatyona ihtiyacı varsa glutatyon takviyesi almanız sizin için çok faydalı olacaktır. Bu takviye, vücudunuzdaki sorunları düzeltmenize, daha zinde hissetmenize ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olacaktır.

    Glutatyon İçeren Besinler ve Destekler

    Glutatyon içeren bir beslenme programı yapmak istiyorsanız, gelin size en çok glutatyon içeren besinlerden bahsedelim. Kuşkonmaz bilinen ve en fazla glutatyon içeren gıdalardan biridir. Aynı şekilde ıspanak, havuç, brokoli ve avokado da çok yüksek miktarda glutatyon içermektedir. Glutatyon içeren destekler kullanmak istiyorsanız seçim konusunda bir uzmana danışmanız daha sağlıklı olacaktır.

    Randevu Al
    0212 679 39 00

    Düzenli Dezenfeksiyon
    Hijyenik Ortam

    Covid 19 tedbirlerimiz çerçevesinde polikliniğimizde Dünya Sağlık Örgütü onaylı dezenfeksiyon ürünleriyle düzenli olarak ortam dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/DEZENFEKSIYON-IKONLAR_Calisma-Yuzeyi-1-1.png

    Maske

    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/DEZENFEKSIYON-IKONLAR_Calisma-Yuzeyi-1-kopya-1.png

    Sosyal Mesafe

    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/DEZENFEKSIYON-IKONLAR_Calisma-Yuzeyi-1-kopya-2-1.png

    1 kişi/4 m2

    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/DEZENFEKSIYON-IKONLAR_Calisma-Yuzeyi-1-kopya-3-1.png

    Doğal Havalandırma

    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/EKIPMAN-DEZENFEKSIYON.png

    Ekipman Dezenfektasyonu

    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/DEZENFEKSIYON-IKONLAR_Calisma-Yuzeyi-1-kopya-5-1.png

    Personel Kişisel Hijyen

    Randevu Al
    0212 679 39 00

    Bu, glutatyonun damar yoluyla vücuda dışarıdan alınmasıdır. Bu tam olarak glutatyon tedavisinde yapılan şeydir.
    Glutatyon tedavisi serum yoluyla yapılır. Bir seans ortalama 15 dakika sürer. Ayrıca glutatyon tedavisi haftada bir seans olmak üzere 10 seanstan oluşmaktadır. Ancak dilerseniz bu seanslar değişebilir.
    Bir kişinin vücuttaki glutatyon eksikliğini tek başına anlaması çok zordur. Ama yine de örnek vermek gerekirse, soluk ten rengi ve nefes darlığı glutatyon eksikliğinin belirtileri arasındadır. Anemi de glutatyon eksikliğinin nedenlerinden biridir. Ayrıca, şiddetli glutatyon eksikliklerinde bazı nörolojik problemler de ortaya çıkabilir.
    Glutatyon eksikliği vücudunuzdaki kas hasarının daha yavaş iyileşmesine neden olabilir. Aynı zamanda glutatyon eksikliği olan kişiler kendilerini daha halsiz ve yorgun hissederler.
    Glutatyon tedavisi fiyatları insanlar tarafından merak edilmektedir. Biz, sunduğumuz üstün hizmetin yanı sıra çok avantajlı fiyatlar da sunmaktayız. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/ILHAMI-EVCIMEN-UZMAN-DOKTOR-AILE-HEKIMLIGI-UZMANI-1536x1536.jpg

    Uzm. Dr.

    İlhami Evcimen

    Aile Hekimliği Uzmanı

    Yeşiltepe Polikliniği

    https://yesiltepepoliklinigi.com/wp-content/uploads/2021/04/logo.png

    Copyright 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Glutatyon Hakkında Bilgi Alabilirsiniz

    Copyright 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Glutatyon

    Hemen Ara Bilgi Al
    İmplant İçin
    Hizmetler İçin
    × WhatsApp İletişim