Çene Kemiği Kaybı Yaşanırsa Diş İmplant Yapılabilir mi?

Eksik veya ciddi şekilde hasar görmüş dişleriniz varsa diş implant tedavisi yaptırmak hayatınızı değiştiren bir seçim olabilir. Ancak çene kemiği kaybı yaşandığında diş implantı yaptırmak için pek çok şey gereklidir.

Diş implantı tedavisinde implant kökü, çene kemiğine kaynaştırılır. Ancak yıllarca eksik dişler ile yaşadıysanız, çene kemiğiniz bozulmuş olabilir. Bu da implant tedavisi sürecini etkileyebilir. Ancak teknolojinin gelişmesiyle diş implantı tedavilerinde de pek çok gelişme yaşanmıştır. Bu durum da çene kaybı olan kişilere önceden implant yapılamasa da günümüzde bazı yöntemlerle yapılmasını mümkün hale getirmiştir.

Çene Kemiği Kaybının Nedenleri?

Çene kemiği kaybı çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu nedenler kısaca şöyledir;

  •         Eksik Dişler; Dişler çekilmişse, çene kemikleriniz artık ihtiyaç duyduğu uyarıyı alamaz. Başka bir deyişle, vücut artık bu kemiğe ihtiyaç duymaz ve bu nedenle zamanla kaybolur ya da bozulur. Çene kemiği kayıpları diş çekildikten sonra 18 ay içinde meydana gelir ve ömür boyu devam edebilir.
  •         Diş Eti Hastalıkları; Diş etlerinizdeki bir rahatsızlık sadece dişlerinizi bozmaz. Çene kemiği dâhil olmak üzere tüm dokularınızı etkileyebilir. Şiddetli ve tedavisinde geç kalınmış diş eti hastalıklarından dolayı çene kemiğiniz ve diş eti dokunuz bozulmaya başlayabilir.
  •         Takma Dişler; Protez dişler, diş eti çizgisine dayanır ancak alttaki çene kemiğine herhangi bir uyarıda bulunmaz. Sonuç olarak, özellikle alttaki dişlerin çoğu eksikse, kemik zamanla bozulabilir.

Çene Kemiği Kaybı Belirtileri Nelerdir?

Çene kemiği kaybı genelde açıkça belli olsa da bazı durumlarda gizlice oluşmuş olabilir. Diş implantı yaptırmayı düşünüyorsanız, çene kemiği kaybının belirtilerini öğrenmek önemlidir.

  •         Gevşek veya hareket eden dişler; Dişleriniz yavaş yavaş kaymaya başladıysa, bu çene kemiği kaybının bir işareti olabilir. Bu sorun özellikle takma diş kullananlarda belirgin olabilir.
  •         Çiğneme sırasında rahatsızlık hissetmek; Dişleriniz sağlıklıysa ancak normal şekilde çiğnemekte zorlanıyorsanız, alttaki kemik zarar görmüş olabilir.
  •         Açıklanamayan baş ağrıları ve çene ağrısı; Bir baş ağrısının sayısız nedeni olabilir, ancak buna çene veya yüz ağrısı eşlik ediyorsa bu çene kemiği kaybının belirtisi olabilir.
  •         Yüz hatlarının bozulması; Çene kemiği bozulduğunda, yüz hatlarında görünüş değişikliği yaşayabilirsiniz. Örneğin, kemik kaybı olan kişilerin çökmüş bir yüz profili vardır.

Çene Kemiği Kaybında İmplant Nasıl Yapılır?

Önemli derecede çene kemiği kaybınız olsa bile diş implantı yaptırabilirsiniz. Önceden bu durumda olan insanlara implant yapılamasa da günümüzde artık yapılıyor. Son teknoloji tedaviler, kayıp kemiği yeniden yapılandırmayı ve diş implantları için güvenli bir kök oluşturmayı mümkün kıldı.

Kemik aşılama, diş implantı yapılacak kişilerde kemik kaybının tedavisi için geleneksel çözümdür. Son derece yüksek başarı oranı nedeniyle popüler bir seçenek olmaya devam etmektedir. Bazı kemik aşılama türleri %99’un üzerinde başarılıdır. Diş sorunlarınız varsa diş ile ilgili tedavilerin yanı sıra estetik diş hekimliği hizmetlerimiz hakkında da bilgi almak için bizi her zaman arayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Çene Kemiği Kaybı Nasıl Tedavi Edilir?

Çene kemiği kaybı için en yaygın tedavi kemik greftidir. Bu tedavi sayesinde, önceki diş kayıpları, diş eti sorunları veya yaralanmalar nedeniyle yetersiz kemik yapısına sahip alanları onarılabilir. İmplant kökleri için yeterli alan bu sayede sağlanabilir.

Çene Kemiği Ne Kadar Sürede Bozulur?

Kemik bozulma hızının yanında kemik kaybı miktarları da kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterir. Bununla birlikte, kayıpların çoğu, diş çekimlerinden sonraki ilk on sekiz ayda meydana gelir ve yaşamınız boyunca kademeli olarak devam eder.

Çene Kemiği İyileşmesi Ne Kadar Sürer?

Tedavilerden sonra kemik yapınız bir veya iki hafta içinde normale dönebilir. Ancak tam diş kemik grefti iyileşmesi üç ila dokuz ay arasında sürebilir. Bazı kişilerde bu süre daha da uzayabilmektedir. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Glutatyon Hakkında Bilgi Alabilirsiniz

Copyright 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Glutatyon

Hemen Ara Bilgi Al
İmplant İçin
Hizmetler İçin
× WhatsApp İletişim