Aşırı Diş Fırçalamak Dişleri Sarartır mı?

Sağlıklı dişler ve diş etleri için düzenli olarak fırçalamak hayati önem taşır. Ancak aşırı diş fırçalamak, dişlerin hassaslaşmasına ve diş etlerinin çekilmesine neden olabilir. Çok sert ve aşırı diş fırçalamak dişleri sarartır mı sorusuna verilen cevaplar pek çok kişi için önemli olabilir.

Dişlerinizi aşırı fırçalamak dişlerinizin dış tabakasını aşındırabilir. Kaybedilen mine tabakası, dişlerinizi daha savunmasız hale getirirken bu durumda da dişlerinizin hem sıcağa hem de soğuğa karşı duyarlı hale gelmesine neden olabilir. Aşırı fırçalamak aynı zamanda hassas diş eti dokusuna da zarar verir. Bunun sonunda da diş etinin çekilmesine ve dişleri çürümeye karşı savunmasız kalmasına neden olabilir.

Bunlarla beraber aşırı diş fırçalamak, florür maddesine daha fazla maruz kalmanız anlamına gelir. Yetişkinler için bu bir sorun olmasa da çocukların dişleri için bu durum iyi olmayabilir. Çok fazla florür kullanımı dişlerde renk bozulmasına veya lekelenmeye neden olan sorunlara yol açabilir. Dişlerinizin yüzeyinde lekeler, çizgiler veya çukurlar oluşabilir. Bu nedenle, aşırı diş fırçalama sizi diş sorunlarına karşı savunmasız hale getirebilir. Dişlerin korunması için koruyucu diş hekimliği hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için

Dişleri Aşırı Fırçalamanın Zararları Nelerdir?

Dişlerinizi aşırı fırçalamak; sadece kaç kere fırçaladığınızı değil, nasıl fırçaladığınızı da ifade eder. Aşırı şekilde sert fırçalama yapılması ağız sağlığı sorunlarına yol açabilir. Aynı zamanda diş aşınması, diş hassasiyeti ve diş eti çekilmesi gibi sorunları da beraberinde getirir.

Dişleri uzun süre fırçalamak diş minesini aşındırır. Aşınma ise beraberinde sarı veya kahverengi lekeleri beraberinde getirir. Ayrıca diş aşınması diş hassasiyetine de yol açabilir. Aşırı şekilde diş fırçalamak dişleri sararmasına ve diş etlerinizin çekilmesine de neden olabilir.

Doğru diş bakımı çok önemlidir. Bu açıdan polikliniğimizdeki uzman diş hekimlerimizi arayarak bilgi alabilirsiniz. Gerekirse de ev diş tedavisi gibi hizmetlerimizden de yararlanabilir ve kaliteli diş hizmetlerine ulaşabilirsiniz.

Aşırı Diş Fırçalamayı Önleme

Aşırı fırçalamayı önlemek, uygun diş fırçalama yöntemini ve zamanını bilmekle başlar. Bu durumda alınabilecek önlemler kısaca şu şekildedir;

  •         Yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanın.
  •         Hem Kalsiyum hem de florür açısından zengin diş macunları kullanın.
  •         Yemekten hemen sonra fırçalamayın.
  •         Dişlerinizle şişe açmaktan vetırnak yeme alışkanlığından kaçının.

Dişler Nasıl Fırçalanmalıdır?

Dişlerimizi fırçalamamızın amacı, çürümeye neden olan plakları çıkarmaktır. Plakları çıkarmak için, sert ve sürekli fırçalamak yerine iyi fırçalama tekniklerini kullanabilirsiniz. Bu teknikler ile aşırı diş fırçalamaktan kurtulursunuz ve dişleriniz sararmaz.

Diş yüzeyini dairesel hareketlerle nazikçe fırçalamak, yüzeyi temizlemenin ve plakları çıkarmanın en iyi yoludur. Ayrıca elektrikli diş fırçaları bu dairesel hareketleri çok etkili bir şekilde yapar. Aşağıdaki adımları uygulayarak aşırı diş fırçalamak dişleri sarartır mı sorusunu sormaktan kurtulabilirsiniz.

  1. Yumuşak kıllı diş fırçaları kullanın.
  2. Fırçanızı ortalama45 derecelik bir açı ile tutun.
  3. İleri geri testere hareketiyle değil, dairesel hareketle fırçalayın.
  4. Dişlerinizi fırçalarken fazla baskı uygulamayın.
  5. Bu şekilde 2 dakikalık bir fırçalama süresi yeterlidir.

Günde iki ila üç kez diş fırçalamak idealdir. Her öğünden sonra dişlerinizi fırçalarsanız bakteri üremesini önleyebilirsiniz. Ancak her yemekten sonra bir saat beklemek daha iyi olacaktır. Yemek yedikten hemen sonra diş fırçalamak diş minesine zarar verebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Günde Kaç Kez Diş Fırçalamalıyım?

Çoğu diş hekimi dişlerinizi günde iki kez ve iki dakika fırçalamanızı önerir. Dişlerinizdeki plak ve yiyecek parçacıklarını temizlememek, bakteri üremesine ve diş çürümesine neden olabilir.

Aşırı Diş Fırçalamak Nedir?

Aşırı diş fırçalama, dişlerinizi çok uzun, çok sert ve yanlış fırçaladığınızda meydana gelir. Birçok insan diş bakımında bu hatayı yapsa da çok geç olmadan aşırı fırçalamaktan kaçınmak önemlidir.

Nasıl Aşırı Diş Fırçalamış Olurum?

Günde üç defadan fazla ve 2 dakikadan uzun süre fırçalamak aşırı diş fırçalamaya girer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Glutatyon Hakkında Bilgi Alabilirsiniz

Copyright 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Glutatyon

Hemen Ara Bilgi Al
İmplant İçin
Hizmetler İçin
× WhatsApp İletişim